O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY PEDAGOGIKANING RIVOJLANISH TARIXI - Joʻrayeva Malikabonu,; Sodiqova Dilafruz, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  ijtimoiy  pedagogikaning shakllanishi  va  bosqichma-bosqich  rivojlanish  tarixi  keng  yoritilgan.  Qadimgi davrlardagi xalq pedagogikasi, o‘rta asr mutafakkirlarining tarbiyaviy qarashlari, sovet davri ijtimoiy tarbiya tajribalari hamda mustaqillik yillarida ijtimoiy pedagogikaning alohida fan va amaliy faoliyat sohasi sifatida rivojlanishi tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy pedagogikaning bugungi kundagi holati va istiqbollari ochib berilgan.