O‘QUV MOTIVATSIYASI TUSHUNCHASI VA UNING BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARI FAOLIYATIDAGI O‘RNI - Jumayeva Guzal Xayriddin qizi,; Raximov Zokir Toshtemirovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  o‘quv  motivatsiyasi  tushunchasining  ilmiy-nazariy mohiyati  yoritilib,  uning  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilari  faoliyatidagi  o‘rni  va ahamiyati  tahlil  qilingan.  O‘quv  motivatsiyasining  psixologik-pedagogik  asoslari, ichki  va  tashqi  motivlarning  o‘quv  faoliyatiga  ta’siri  o‘rganildi.  Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim bosqichida o‘quv motivatsiyasini shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali  pedagogik  yondashuvlar  asoslab  berildi.  Olingan  natijalar  o‘quv motivatsiyasini  rivojlantirish  ta’lim  sifati  va  o‘quvchilarning  bilish  faolligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatdi.