BO‘LAJAK TARIX FANI O‘QITUVCHILARINING O‘QUV-BILISH FAOLIYATINI FAOLLASHTIRISH ZARURIYATI - Raximov Shokir Toshtemirovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  bo‘lajak  tarix  fani  o‘qituvchilarining  o‘quv-bilish faoliyatini  faollashtirish  masalasi  zamonaviy  pedagogik  paradigmalar,  o‘quv-bilish faoliyatining mohiyati, uni faollashtirishga ta’sir etuvchi pedagogik shart-sharoitlar, metodlar,  vositalar,  shuningdek,  bo‘lajak  tarix  o‘qituvchilarining  kasbiy kompetentligini  shakllantirishda  o‘quv-bilish  faoliyatini  faollashtirish  muhim  omil ekanligi e’tirof etiladi.