SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI MOZAIKA: ZAMONAVIY SAN’AT VA ARXITEKTURA JARAYONLARIDA IJODIY SINTEZ - Ibroximova Saida Nurmat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  mazkur  maqolada  zamonaviy  san’at  jarayonlarida  sun’iy intellekt va raqamli texnologiyalarning tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Xususan, raqamli mozaika  texnologiyasining  an’anaviy  mozaika  san’ati  bilan  sintezi,  uning  vizual, estetik va konseptual imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda sun’iy intellekt ijodiy faoliyatni  siqib  chiqarmasdan,  balki  rassomning  g‘oyaviy  va  mualliflik  rolini kengaytiruvchi vosita sifatida namoyon bo‘lishi asoslanadi.