O‘ZBEK XALQ PEDAGOGIKASI VA UNING ISLOM TA’LIMOTIDA IJTIMOIY-PEDAGOGIK G‘OYALAR - Turdiyeva Charos Pirimovna; Ziyovuddinova Lobar Ebodullo qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘zbek  xalq  pedagogikasining  mazmun-mohiyati hamda uning islom ta’limoti bilan uzviy bog‘liqligi keng yoritilgan. Xalq pedagogikasida  shakllangan  tarbiyaviy  qarashlar,  axloqiy  me’yorlar  va  ijtimoiy munosabatlar  tizimi  tahlil qilingan.  Shuningdek, Qur’oni  karim  va  hadislar  asosida islom  ta’limotidagi  ijtimoiy-pedagogik  g‘oyalar  ochib  berilib,  ularning  yosh  avlod tarbiyasidagi ahamiyati yoritilgan.