AL-TERMIZIYNING ILMIY MEROSI VA UNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Homidova Sarvinoz,; Mutalova Madina, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada buyuk muhaddis va islom olimi Imom Abu Iso Muhammad  at-Termiziyning  ilmiy  merosi,  uning  hadis  ilmidagi  o‘rni  hamda asarlarining  tarbiyaviy  ahamiyati  keng  yoritilgan.  Al-Termiziyning  asosiy  asarlari, xususan,  “Al-Jome’  as-Sahih”  kitobining  mazmuni  va  undagi  axloqiy-tarbiyaviy g‘oyalar  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  olim  merosining  zamonaviy  ta’lim  va  tarbiya jarayonidagi ahamiyati ochib berilgan.