XO‘JA BAHOUDDIN NAQSHBAND VA U ASOS SOLGAN NAQSHBANDIYA SULUKI. ULARNING AXLOQIY-TARBIYAVIY MOHIYATI - Shoymardonova Nafisa,; Berdiyeva Maftuna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  buyuk  mutasavvif  va  islom  olimi  Xo‘ja Bahouddin  Naqshbandning  hayoti,  ilmiy-ma’naviy  merosi  hamda  u  asos  solgan naqshbandiya  sulukining  mazmun-mohiyati  keng  yoritilgan.  Naqshbandiya tariqatining asosiy tamoyillari, axloqiy va tarbiyaviy g‘oyalari tahlil qilinib, ularning shaxs kamolotidagi ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, ushbu sulukning bugungi kundagi ma’naviy-tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan.