O` TKIR HOSHIMOVNING “BAHOR QAYTMAYDI” ASARIDA VIJDON MASALASI - Abdullayeva Zunnura Shavkat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  taniqli  o`zbek  yozuvchisi  O`tkir  Hoshimovning  “  Bahor qaytmaydi” asarida insoniylik va vijdon masalasi badiiy va ilmiy taraflama tahlil qilib, o`rganiladi.  Asar  qahramonlarining  ruhiy-kechinmalari  orqali  vijdon  masalasi tushunchasining axloqiy-me`yoriy ahamiyati ochib beriladi. Insoniylik, hayot sinovlari va  uning  oqibatlari  badiiy  obrazlar  orqali  yoritiladi.  Maqolada  ramziy  obrazlar  va g`oyaviy mazmun tahliliga alohida e`tibor berilgan.