ABDULLA AVLONIY ASARLARIDA TA’LIM-TARBIYAGA OID QARASHLARNING IFODALANISHI - Nurhodjayeva Feruza; Tadjiboyeva Muhabbat (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘zbek  ma’rifatparvar  adibi  va  pedagogi Abdulla Avloniyning asarlarida ta’lim va tarbiya masalalariga oid qarashlari keng tahlil qilinadi.  Uning  pedagogik  g‘oyalari,  axloqiy  tarbiya,  ilm-ma’rifatning  jamiyat taraqqiyotidagi  o‘rni,  yosh  avlodni  vatanparvarlik  ruhida  tarbiyalash  masalalari yoritiladi.  Shuningdek,  Avloniyning  ta’lim-tarbiyaga  oid  qarashlarining  bugungi pedagogika fani uchun ahamiyati ochib beriladi.