TA’LIM TO‘G‘RISIDA QONUN - Normamatova Nilufar,; Shuxratova Xushnoza, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasining  “Ta’lim to‘g‘risida”gi  qonunining  mazmun-mohiyati,  asosiy  tamoyillari  va  ta’lim  tizimini tartibga solishdagi o‘rni keng yoritilgan. Qonunning ta’lim sohasini rivojlantirishdagi ahamiyati, ta’lim oluvchilarning huquq va majburiyatlari, ta’lim muassasalari faoliyati hamda  davlatning  ta’lim  sohasidagi  vazifalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  mazkur qonunning zamonaviy ta’lim islohotlaridagi roli ochib berilgan.