SA’DIY SHEROZIYNING “GULISTON” ASARIDA TA’LIM-TARBIYA MASALALARI - Ergasheva Zilola Raximovna,; Kudratova Shaxlo Baxtiyorjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  mashhur  Sharq  mutafakkiri  va  adibi  Sa’diy Sheroziyning  “Guliston”  asarida  ilgari  surilgan  ta’lim-tarbiya  g‘oyalari  keng  tahlil qilingan. Asarda aks etgan axloqiy, ma’rifiy va ijtimoiy-pedagogik qarashlar yoritilib, ularning shaxs kamolotidagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, “Guliston” asarining bugungi zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.