MARKAZIY OSIYO XVII-XIX ASRLARDAGI TA’LIM TIZIMI - Janaliyeva Shoxnoza,; Abbasova Nigora,; Umirova Dinora, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Mazkur ishda musulmon davlatlarda ta’lim va tarbiya tizimining shakllanishi,  mazmuni  hamda  zamonaviy  rivojlanish  yo‘nalishlari  yoritilgan.  Unda islom  ta’limotida  ilm  olishning  ahamiyati,  Qur’on  va  Hadislarda  ta’lim-tarbiyaga berilgan  e’tibor,  shuningdek,  tarixiy  davrlarda  maktab  va  madrasalarning  jamiyat taraqqiyotidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  musulmon  davlatlarda  ta’lim jarayonida  shaxsning  ma’naviy-axloqiy  kamolotini  ta’minlash,  milliy  va  diniy qadriyatlarni uyg‘unlashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Ishda zamonaviy ta’lim islohotlari, innovatsion texnologiyalarning ta’lim-tarbiya tizimiga joriy etilishi hamda globallashuv sharoitida ta’lim-tarbiyaning istiqbollari ochib berilgan. Mazkur annotatsiya  pedagogika  va  tarbiya  fanlari  bo‘yicha  tahsil  olayotgan  talabalar, o‘qituvchilar  hamda  ushbu  mavzuga  qiziquvchi  tadqiqotchilar  uchun  foydali hisoblanadi.