TA'LIMNI TASHKIL ETISHNING YORDAMCHI SHAKLLARI - Mirzanarova Lobar Abdurauf qizi,; Inogamdjanova Ziyoda Shuhratovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Maqolada  ta’lim  jarayonini  samarali  tashkil  etishning  yordamchi  shakllari, ularning  pedagogik  ahamiyati  va  amaliy  qo‘llanilishi  tadqiq  qilinadi.  Yordamchi shakllar – bu o‘quv jarayonini yanada interaktiv, qiziqarli va samarali qilishga xizmat qiluvchi  vositalar  va  metodlar  majmui  hisoblanadi.  Tadqiqot  natijalari  shuni ko‘rsatadiki,  o‘quvchilarning  bilim  va  ko‘nikmalarini  mustahkamlashda  yordamchi shakllar muhim rol o‘ynaydi, ularni o‘qitish jarayoniga faol jalb qilish imkonini beradi.