FOROBIYNING ILMIY MEROSI VA UNING DIDAKTIK QARASHLARI - Umbatov To'lagan Abdusattorovich; Almamatov Botirbek Alimjon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  Abu  Nasr  Forobiyning  (872–950)  ilmiy  merosi  va  didaktik qarashlari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  Forobiyning  falsafa,  mantiq,  siyosat,  etika, musiqashunoslik  va  pedagogika  sohalaridagi  ilmiy  ishlari  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek, uning ta’limga bo‘lgan yondashuvi, bilim va tarbiyani uyg‘unlashtirish prinsiplari,  o‘quv  jarayonini  bosqichma-bosqich  tashkil  etish  va  metodik yondashuvlari  chuqur  tahlil  qilinadi.  Maqola  Forobiyning  pedagogik  merosini zamonaviy ta’lim tizimida tatbiq etish imkoniyatlarini ham ko‘rsatadi.