O‘QUVCHILARNING O‘ZLASHTIRISH DARAJASINI BASHORATLASHDA MACHINE LEARNING ALGORITMLARIDAN FOYDALANISH METODLARI TAHLILI - Yunusxo'jayev Lutfullo Zafarxo'ja o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning  bilimni o‘zlashtirish  darajasini  oldindan  bashoratlashda  machine  learning  (mashinali o‘rganish)  algoritmlaridan  foydalanish  metodlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda o‘quvchilar  faoliyatiga  oid  ma’lumotlarni  yig‘ish,  qayta  ishlash  va  modellashtirish jarayonlari,  shuningdek,  eng  ko‘p  qo‘llaniladigan  algoritmlarning  imkoniyatlari  va cheklovlari ko‘rib chiqiladi. Natijada ta’lim sifatini oshirish va pedagogik monitoring tizimini  takomillashtirishda  machine  learning  yondashuvlarining  ahamiyati  asoslab beriladi.