TA’LIM VOSITALARI ORQALI DIDAKTIK IMKONIYATLARNI TAKOMILLASHTIRISH - Dilnoza Berikbayeva, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annatosiya: mazkur maqolada ta’lim vositalaridan samarali foydalanish orqali o‘qituvchilarning  kasbiy  salohiyatini  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan  hamda didaktika  pedagogik  faoliyatning  asosiy  ish  quroli  sifatida  talqin  etilgan.  Ta’lim jarayonida zamonaviy o‘quv vositalarini maqsadga muvofiq va tizimli qo‘llash orqali ta’lim sifati va samaradorligini oshirish imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek,  ta’lim  vositalarining  pedagogik  kompetensiyalarni  shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan.