DAVLAT TA’LIM STANDARTLARI, O‘QUV REJALARI VA O‘QUV VOSITALARI - Normamatova Nasiba; Kenjayeva Dilrabo (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim tizimini tartibga soluvchi asosiy hujjatlar — Davlat ta’lim standartlari, o‘quv rejalari va o‘quv vositalarining mazmun-mohiyati hamda  ularning  ta’lim  jarayonidagi  o‘rni  keng  yoritilgan.  Ushbu  tushunchalarning o‘zaro  bog‘liqligi,  ta’lim  sifatini  ta’minlashdagi  ahamiyati  va  zamonaviy  ta’lim jarayonidagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, davlat ta’lim standartlari asosida o‘quv rejalari va o‘quv vositalarini takomillashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.