UMAR XAYYOMNING PEDAGOGIK QARASHLARI - Xaydaraliyeva Dilnoza,; Xiyasova Gulnora, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada buyuk sharq mutafakkiri, shoir va olim Umar Xayyomning pedagogik qarashlari keng tahlil qilinadi. Uning ilm-ma’rifat, aql-idrok, axloqiy  tarbiya  va  shaxs  kamoloti  haqidagi  g‘oyalari  ochib  beriladi.  Shuningdek, Xayyom asarlarida bilimning qadri, erkin fikrlash va hayotiy tajribaning tarbiyadagi ahamiyati yoritilib, bu qarashlarning zamonaviy pedagogika uchun dolzarbligi asoslab beriladi.