KAYKOVUSNING “QOBUSNOMA” ASARI VA UNING PEDAGOGIK FIKR TARAQQIYOTIDA TUTGAN O‘RNI - Mamatraimova Mohirabonu,; Odiljonova Sevinch, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Sharq  ma’rifiy-adabiy  merosining  nodir namunalaridan  biri  bo‘lgan  Kaykovusning  “Qobusnoma”  asarida  ilgari  surilgan pedagogik g‘oyalar keng tahlil qilinadi. Asarda ta’lim-tarbiya, axloqiy kamolot, ilm-ma’rifatning  ahamiyati,  ota-ona  va  ustozning  o‘rni,  shaxs  tarbiyasida  hayotiy tajribaning  roli  yoritilgan.  Shuningdek,  “Qobusnoma”ning  pedagogik  fikr taraqqiyotidagi o‘rni va uning bugungi ta’lim-tarbiya tizimi uchun ahamiyati ochib berilgan.