HARBIY XIZMATCHILARNING FAOLIYATIDA YUZAGA KELADIGAN IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MUAMMOLAR - Nurmanov Sanjarbek G'ulom o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Harbiy  xizmatning  o'ziga  xosligi  – bu doimiy  mas'uliyat, og'ir jismoniy  va  psixologik  yuklamalar.  O'zbekistonda  harbiy  xizmatchilar  uchun psixologik  chidamlilikni  ta'minlash  masalasi  davlat  darajasida  e'tiborga  olingan, chunki jangovar sharoitlar va stress harbiy xizmatning asosiy qismi hisoblanadi. Biroq, quyidagi to'siqlar motivatsiyani pasaytirishi mumkin.