A. NAVOIY ILMIY MEROSI VA UNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Rahmanova Lobar Jaloliddin qizi,; Rabiyeva Farangiz Abduraxim qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu ilmiy maqolada buyuk mutafakkir, shoir va davlat arbobi Alisher Navoiy ilmiy-ma’naviy  merosining  mohiyati  hamda  uning  tarbiyaviy  ahamiyati  kompleks tahlil  qilinadi.  Navoiy  asarlarida  ilgari  surilgan  axloqiy,  ma’rifiy  va  pedagogik qarashlar  bugungi  globallashuv  sharoitida  yosh  avlodni  komil  inson  sifatida tarbiyalashda  muhim  manba  bo‘lib  xizmat  qiladi.  Tadqiqotda  mutafakkirning asarlarida  ilm-ma’rifat,  adolat,  insonparvarlik,  vatanparvarlik  va  ma’naviy  poklik g‘oyalari ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan.