YAXLIT PEDAGOGIK JARAYONNING ASOSIY VAZIFALARI - Raupova Dilfuza Abdugʻani qizi,; Maksudova Oqila Abdunabiyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada yaxlit pedagogik jarayon tushunchasi, uning mohiyati  va  tarkibiy  jihatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  yaxlit  pedagogik  jarayonning asosiy  vazifalari  —  ta’lim  berish,  tarbiyalash,  rivojlantirish  va  ijtimoiylashuv jarayonlari keng tahlil qilingan. Maqolada pedagogik jarayonning shaxs kamolotidagi o‘rni, uning jamiyat ehtiyojlari bilan uzviy bog‘liqligi ham ilmiy asosda ochib berilgan.