O‘ZBEKISTONNING JAHON IQTISODIYOTIDAGI O‘RNI - Mirzaboyeva Lolaxon Zokirjanovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining jahon iqtisodiyotidagi o‘rni, uning global bozorlar bilan integratsiyalashuvi, eksport-import salohiyati, investitsiya muhiti  hamda  mintaqaviy  va  xalqaro  iqtisodiy  hamkorlikdagi  ahamiyati  yoritiladi. Shuningdek, mamlakat iqtisodiyotining asosiy tarmoqlari, ularning xalqaro bozorga chiqish  imkoniyatlari  va  istiqbollari  tahlil  qilinadi.  O‘zbekistonning  ochiq iqtisodiyotga o‘tish jarayonlari, islohotlar natijalari hamda global iqtisodiy tizimdagi roli ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.