BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA TEXNOLOGIYA FANINING SHAKL VA METODLARI - Abdurazoqova Gulsevar, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  ta’limda  texnologiya  fanining o‘qitilishidagi  shakl  va  metodlar  tahlil  qilinadi.  Boshlang‘ich  ta’limda  texnologiya fanining  o‘qitilishiga  qaratilgan  o‘qituvchilar  va  o‘quvchilar  uchun  eng  samarali metodlar  va  shakllar  o‘rganiladi.  Shuningdek,  zamonaviy  ta’lim  texnologiyalari, interaktiv  metodlar  va  pedagogik  innovatsiyalar  asosida  o‘qitishning  samaradorligi tahlil  qilinadi.  O‘quvchilarning  kasbiy  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  uchun  qanday texnologiyalar  va  metodlar  qo‘llanilayotganligi,  shuningdek,  ularning  ta’lim jarayonidagi  o‘rni  muhokama  qilinadi.  Maqolada,  ayniqsa,  texnologiya  fanining o‘qitilishida  interaktiv  metodlar  va  muqobil  o‘qitish  shakllarining  samaradorligi yoritiladi. Boshlang‘ich ta’limda texnologiya fanining shakl va metodlarini o‘rganish orqali  o‘quvchilarning  kreativ  fikrlash,  amaliy  ko‘nikmalarini  rivojlantirish,  hamda ta’lim  sifatini  oshirish  mumkin.  O‘qituvchilar  uchun  ilg‘or  metodlar  va  shakllarni qo‘llashni o‘rgatish hamda boshlang‘ich ta’limda texnologiya fanining o‘qitilishining umumiy  jarayoni  hamda  o‘quvchilarga  bo‘lgan  ta’siri  haqida  batafsil  ma’lumot beriladi.