TALABA YOSHLARNI INTELLEKTUAL SALOHIYATINI YUKSALTIRISHDA MA’NAVIY MA’RIFIY ISHLARNING AHAMIYATI - Eshnazarova Gulzoda Jurakulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Talaba yoshlarni intellektual salohiyatini yuksaltirishda ma’naviy-ma’rifiy  ishlar  muhim  o‘rin  tutadi.  O‘zbekiston  taraqqiyotining  yangi  bosqichida yoshlarga e’tiborning kuchaytirilishi, ularning zamonaviy bilim va ko‘nikmalarga ega bo‘lishi, ma’naviyatli, vatanparvar, zukko va tashabbuskor bo‘lib yetishishlari uchun keng  imkoniyatlar  yaratilmoqda.  Bunday  imkoniyatlar  yoshlar  intellektual salohiyatining  yuksalishiga,  ular  hayotga  mustahkam  tayyorgarlik  ko‘rishiga, kelajakda o‘z kasbining yetuk mutaxassisi bo‘lib yetishishiga poydevor bo‘lib xizmat qiladi.