MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING HAYOTI VA PEDAGOGIK FAOLIYATI - Muqaddam Amirovna Tuychiyeva,; Abdirasulova Shaxzoda Bobomurodovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  jadidchilik  harakatining  yirik  namoyandasi Mahmudxo‘ja  Behbudiyning  hayoti,  ijtimoiy-siyosiy  faoliyati  hamda  pedagogik qarashlari  keng  tahlil  etiladi.  Uning  ta’lim  islohoti  yo‘lidagi  xizmatlari,  yangi  usul maktablarini tashkil etishdagi roli va pedagogik merosining bugungi ta’lim tizimidagi ahamiyati  yoritib  beriladi.  Shuningdek,  Behbudiyning  asarlari  orqali  ilgari  surilgan ma’rifiy va tarbiyaviy g‘oyalar tahlil qilinadi.