INSON TEMPERAMENTINING INDIVIDUAL DINAMIK XUSUSIYATLARI VA PSIXIK FAOLIYATDAGI ROLI - Akbaraliyeva A.T; Orifjonova N. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  temperament  shaxsning  individual-psixologik  xususiyati sifatida  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Temperamentning  mohiyati,  kelib chiqishi va psixik faoliyat dinamikasidagi o‘rni yoritiladi. Gippokrat va  I.P. Pavlov ta’limotlari  asosida  temperament  tiplari  —  sangvinik,  xolerik,  flegmatik  va melanxolikning o‘ziga xos jihatlari tavsiflanadi. Shuningdek, temperamentning xulq-atvor, hissiy holat va faoliyat samaradorligiga ta’siri ochib beriladi.