TRENING JARAYONIDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH - Gayratjanova Gulyora, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  trening  jarayonida  yuzaga  keladigan  asosiy muammolar va ularni samarali bartaraf etish usullari tahlil qilinadi. Trening jarayonida ishtirokchilarning qiziqishining pasayishi, maqsad va vazifalarni noto‘g‘ri belgilash, resurs  yetishmovchiligi,  vaqtni  noto‘g‘ri  taqsimlash  va  metodik  yondashuvdagi kamchiliklar kabi muammolar uchraydi. Maqolada ushbu muammolarni aniqlash va ularni oldini olish bo‘yicha samarali strategiyalar, interaktiv metodlar, psixologik va pedagogik  yondashuvlar,  hamda  treningni  rejalashtirish  va  baholash  jarayonini takomillashtirish  yo‘llari  tavsiya  etilgan.  Shuningdek,  trening  jarayonida ishtirokchilarning faol ishtirokini rag‘batlantirish va o‘qituvchi–o‘quvchi o‘rtasidagi samarali kommunikatsiyani tashkil etishning ahamiyati ta’kidlangan.