MAKTAB O‘QUVCHILARINI INKLYUZIV O‘QITISHNING TASHKILIY PEDAGOGIK SHARTLARI - Nosirov Po‘lat Rahimovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  umumta’lim  maktablarida  inkluziv  ta’limni samarali  joriy  etishda  o‘qituvchilarning  kasbiy  tayyorgarligi,  pedagogik kompetensiyasi  va  ta’lim  jarayonini  tashkil  etishning  tashkiliy-pedagogik  shartlari ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Inkluziv  ta’limning  mohiyati,  uni amalga oshirishda uchraydigan muammolar hamda maktab o‘qituvchilarini inklyuziv muhitda ishlashga tayyorlash yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, inklyuziv ta’limni tashkil etishda  samarali  pedagogik  shart-sharoitlarni  yaratish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar beriladi.