MAKTABGACHA TA’LIMDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA FAOLIYATNI TASHKIL QILISH - BUTAYEVA SHAXLO SAMAT QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu maqola maktabgacha ta’lim muassasalarida innovatsion texnologiyalar asosida o‘quv faoliyatini tashkil etishning samarali usullari va metodlarini o‘rganishga bag‘ishlangan.  Tadqiqot  jarayonida  interaktiv  pedagogik  yondashuvlar,  multimedia vositalari, raqamli o‘yinlar va o‘quvchi markazlashtirilgan metodlar orqali bolalarning ijodiy, intellektual va ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar yordamida o‘quv jarayonini qiziqarli, faol va natijaviy tashkil etishning amaliy jihatlari ko‘rsatildi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim  pedagoglari  uchun  innovatsion  metodlarni  samarali  qo‘llash  va  bolalar faoliyatini yanada rivojlantirishga yo‘naltirilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.