ADVOKATLIK FAOLIYATINING ZAMONAVIY RIVOJLANISHI VA PROFESSIONAL ETIKA - Ruxshona Lapasova Ravshanjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Ushbu  maqola  advokatlik  faoliyatining  zamonaviy rivojlanishini  va  professional  etika  masalalarini  keng  qamrovli  tarzda  tahlil  qiladi. Maqolada  advokatlik  sohasidagi  asosiy  o‘zgarishlar,  shu  jumladan  raqamli texnologiyalarni joriy etish, huquqiy yangilanishlar va global standartlarga moslashish jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, advokatning jamiyatdagi roli, fuqarolarning huquq  va  manfaatlarini  himoya  qilishdagi  mas’uliyati,  shuningdek  professional etikaning  ahamiyati  muhokama  qilinadi.  Maqolada  professional  etikaning  asosiy tamoyillari  –  sir  saqlash,  adolat  va  halollik,  shaxsiy  manfaatlarni  cheklash  va fuqarolarga  teng  munosabat  –  yoritilgan.  Bu  tadqiqot  zamonaviy  huquqiy  muhitda advokatlar  faoliyatini  yaxshilash  va  huquqni  himoya  qilish  tizimini  rivojlantirishga hissa qo‘shadi.