TIL KORPUSLARI - Salohiddinova Muslima (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada til korpuslari tushunchasi, ularning lingvistik tadqiqotlardagi  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Maqolada  korpus  lingvistikasi zamonaviy tilshunoslikning empirik yo‘nalishi sifatida talqin qilinib, til korpuslarining tuzilishi, annotatsiya turlari hamda ularning tabiiy tilni qayta ishlash jarayonlaridagi roli tahlil etiladi. Shuningdek, jahon tilshunosligida yaratilgan yirik korpus loyihalari va  o‘zbek  tilshunosligida  olib  borilayotgan  amaliy  korpus  tadqiqotlari  misolida elektron korpuslarning ilmiy-amaliy ahamiyati ochib beriladi.