BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ONA TILI DARSIDA GEYMIFIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH YO‘LLARI - Mergenbaeva Asiya Erkebaevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi  kunda  ta’lim  tizimida  o‘quvchilarning  faolligini  oshirish,  bilimlarni o‘zlashtirishini  ta’minlash  ustuvor  vazifalardan  biri  hisoblanadi.  Ayniqsa, boshlang‘ich ta’lim bosqichida bolalarning darsga bo‘lgan qiziqishi va motivatsiyasi ularning  keyingi  o‘quv  faoliyatiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi.  Shu  bois,  an’anaviy o‘qitish  usulini  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  bilan  boyitish  zarurati  yuzaga kelmoqda.