KOMPARATIVISTIK PEDAGOGIKADA TADQIQOTLAR TIPOLOGIYASI VA OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TA’LIM VARIANTIVLIGI - Toʻychiyeva Shaxzoda,; Mustafaqulova Odina, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada komparativistik pedagogikaning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilinib, ta’lim tizimlarini qiyosiy o‘rganishda qo‘llaniladigan tadqiqotlar tipologiyasi yoritilgan.  Shuningdek,  oliy  ta’lim  muassasalarida  ta’lim  variantivligi  tushunchasi, uning  shakllari  va  rivojlangan  ta’lim  tizimlari  tajribasi  asosida  ahamiyati  asoslab berilgan.  Tadqiqot  natijalari  oliy  ta’limda  moslashuvchan,  individual  va kompetensiyaga  yo‘naltirilgan  ta’lim  modellarini  joriy  etishda  komparativ yondashuvning metodologik imkoniyatlarini ko‘rsatib beradi.