EKSPORT-IMPORT OPERATSIYALARINI MAMLAKATIMIZDA VA XORIJDA MAMLAKAT IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDAGI ROLI - Misirov Asliddin Mamasabirovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu  akademik  maqola  mamlakat  iqtisodiyotini  rivojlantirishda  eksport-import  operatsiyalarining  fundamental  ahamiyatini  har  tomonlama  tahlil  qiladi. Maqolada  xalqaro  savdoning  nazariy  asoslari,  uning  makroiqtisodiy  roli  hamda O'zbekiston Respublikasining eksport-import siyosatining hozirgi holati va rivojlanish tendensiyalari  ko'rib  chiqiladi.  Mavjud  statistik  ma'lumotlarga  asoslanib, O'zbekistonning tashqi savdo aylanmasining o'sishi, asosiy savdo hamkorlari, eksport va  import  tuzilmasidagi  o'zgarishlar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  muvaffaqiyatli eksportga  yo'naltirilgan  iqtisodiyotlarning  xalqaro  tajribasi  o'rganilib,  O'zbekiston uchun  tegishli  saboqlar  va  tavsiyalar  ilgari  suriladi.  Maqola  global  chaqiriqlar sharoitida eksport-import operatsiyalarini takomillashtirish yo'llarini muhokama etadi va barqaror iqtisodiy o'sishni ta'minlashga qaratilgan amaliy takliflar beradi.