RANGLI METALLAR ISHLAB CHIQARISH SOHASIDA AMALIY KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHDA ISHLAB CHIQARISH TA’LIMINING AHAMIYATI - Tursunboyeva Charosxon Abrorxon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  rangli  metallar  ishlab  chiqarish  sohasida mutaxassislar  tayyorlash  jarayonida  ishlab  chiqarish  ta’limining  o‘rni  va  ahamiyati ilmiy-nazariy  hamda  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Ishlab  chiqarish  ta’limi  orqali o‘quvchilarda kasbiy kompetensiyalar, texnologik tafakkur, xavfsizlik madaniyati va real ishlab chiqarish jarayonlariga moslashuv ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari yoritiladi.  Maqolada  nazariya  va  amaliyot  integratsiyasi,  zamonaviy  pedagogik yondashuvlar,  dual  ta’lim  elementlari  va  ularning  samaradorligi  tahlil  qilinib, takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar beriladi.