SEMENT ZAVODLARIDA TEXNOLOGIK JARAYONLARNI BOSHQARISHDA OPERATOR KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Madaliyeva Dildora Alisher qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sement  zavodlarida  texnologik  jarayonlarni samarali  boshqarishda  operatorlarning  kasbiy  kompetensiyalarini  shakllantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy sement ishlab chiqarish jarayonlarining murakkablashuvi  sharoitida  operatorlardan  talab  etiladigan  bilim,  ko‘nikma  va malakalar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  kasbiy  kompetensiyalarni  shakllantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar, amaliy mashg‘ulotlar, simulyatorlardan foydalanish va  raqamli  texnologiyalar  asosida  o‘qitish  imkoniyatlari  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot natijalari  operatorlar  tayyorlash  tizimini  takomillashtirish  hamda  ishlab  chiqarish samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.