TEXNIKUMLARDA KOMPYUTER TARMOQLARI OPERATORLARINI TAYYORLASHDA AMALIY MASHG‘ULOTLAR SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Israilova Shohida Islamovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  texnikumlarda  kompyuter  tarmoqlari operatorlarini tayyorlash jarayonida amaliy mashg‘ulotlar samaradorligini oshirishga qaratilgan  zamonaviy  pedagogik  va  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalariga asoslangan  yondashuvlar  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  kompetensiyaviy  yondashuv, simulyatsion dasturlar, virtual laboratoriyalar, loyiha asosida o‘qitish hamda raqamli baholash mexanizmlarining o‘quv jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlarni  real  ishlab  chiqarish  sharoitlariga  yaqinlashtirish  orqali  kasbiy tayyorgarlik  sifatini  oshirish  imkoniyatlari  ko‘rsatib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari texnik ta’lim muassasalarida kompyuter tarmoqlari operatorlarini tayyorlash jarayonini modernizatsiya qilish uchun metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.