LABORATORIYA JIHOZLARI VA KIMYOVIY IDISHLARNI TAYYORLASHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR VA RAQAMLI YONDASHUVLAR - Sulaymonova Gulnoza Karimjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada laboratoriya jihozlari va kimyoviy idishlarni tayyorlash  jarayonida  zamonaviy  texnologiyalar  hamda  raqamli  yondashuvlarning ahamiyati  va  qo‘llanilish  imkoniyatlari  tahlil  qilinadi.  Xususan,  an’anaviy  ishlab chiqarish  usullaridan  raqamli  dizayn,  avtomatlashtirilgan  ishlab  chiqarish,  3D modellashtirish  va  sun’iy  intellektga  asoslangan  texnologiyalarga  o‘tish  jarayoni yoritiladi.  Maqolada  zamonaviy  texnologiyalarning  ishlab  chiqarish  samaradorligi, aniqlik darajasi, xavfsizlikni oshirish hamda resurslardan oqilona foydalanishga ta’siri ilmiy-nazariy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  laboratoriya  amaliyotini modernizatsiya qilish va ta’lim jarayoniga innovatsion yondashuvlarni joriy etishda muhim ahamiyat kasb etadi.