XALQ HARAKATLI O'YINLARINING PAYDO BO'LISHI VA RIVOJLANISH XRONOLOGIYASI - Nizomov Akmaljon Akramjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xalq  harakatli  o'yinlarining  paydo bo'lishi,qadimgi  ota-bobolarimiz  asarlaridan  xalq  harakatli  o'yinlarida  oqilona foydalanish  va  xalq  harakatli  o'yinlarining  kelajak  avlod  uchun  foydali  tomonlari keltirilgan.Bundan tashqari maqolada xalq harakatli o'yinlarining kelajak avlodga yetib borishi hamda rivojlanish xronologiyasi keltirilgan.