YAPON TILI O’RGANUVCHILARDA EGANING TUSHIB QOLISH ( 主語 省略) HODISASI VA UNI O’ZLASHTIRISH MUAMMOLARI - Norboboyev Rahmiddin, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  yapon  tilini  chet  tili  sifatida  o‘rganuvchilar  tomonidan eganing tushib qolishi (主語省略, shugo shōryaku) hodisasini o‘zlashtirish jarayonida yuzaga keladigan muammolar tahlil qilinadi. Yapon tili pro-drop tillar qatoriga kirib, unda ega ko‘pincha kontekst orqali aniqlanadi. Biroq o‘rganuvchilar ushbu pragmatik xususiyatni yetarlicha o‘zlashtira olmasliklari natijasi, egani ortiqcha qo‘llashga moyil bo‘ladilar. Maqolada ona tili interferensiyasi, grammatikaga yo’naltirilgan ta’lim va pragmatik  bilim  yetishmasligi  asosiy  omillar  sifatida  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot natijalari  yapon  tili  o‘qitish  metodikasini  takomillashtirish  uchun  amaliy  xulosalar chiqarishga xizmat qiladi.