ABU ALI IBN SINONING ILMIY MEROSI VA UNING TA’LIM-TARBIYA HAQIDAGI QARASHLARI - Maxmudova Matluba,; Foziljonova Omina, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jahon ilm-fani va pedagogik tafakkuri rivojida muhim o‘rin egallagan buyuk mutafakkir Abu Ali Ibn Sinoning ilmiy merosi hamda uning ta’lim-tarbiya haqidagi qarashlari keng tahlil qilinadi. Unda Ibn Sinoning fan sohalariga  qo‘shgan  hissasi,  shaxs  kamoloti,  ta’limning  mazmuni,  tarbiyaning ahamiyati, ustoz va shogird munosabatlari haqidagi fikrlari yoritilgan. Shuningdek, allomaning pedagogik qarashlarining bugungi zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati ochib berilgan.