O‘QUVCHILARDA TADBIRKORLIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA BIZNES REJA TUZISHNING O‘RNI - Ruzibayeva Dilbar Kurbonali qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  texnikum  o‘quvchilarida  tadbirkorlik ko‘nikmalarini  shakllantirishda  biznes  reja  tuzishning  ahamiyati  ilmiy-pedagogik jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  biznes  rejaning  o‘quvchilarda  iqtisodiy  fikrlash, mustaqil  qaror  qabul  qilish,  moliyaviy  savodxonlik  va  amaliy  tadbirkorlik ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni bilan bog‘liq masalalarni yoritadi. Shuningdek, biznes  asoslari  fanida  biznes  reja  tuzish  jarayonini  samarali  tashkil  etish  bo‘yicha pedagogik tavsiyalar taqdim etilgan.