FAYZULLA XO'JAYEV VA OILA A'ZOLARI TAQDIRI - Ro'zimurod Boboqulov Erdon o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Fayzulla Xo’jayev va uning oila a’zolari taqdiri – o‘zbek xalqining murakkab  va  fojiali  tarixining  yorqin  misollaridan  biridir.  O’zbek  siyosatining  eng ko’zga  ko’ringan  namoyandalaridan  biri  bo’lgan  Fayzulla  Xo’jayev  XX  asr boshlaridagi  o’zgarishlar,  inqiloblar,  zo’ravonliklar  va  sadoqat  bilan  ajralib  turadi. Uning  hayoti,  faoliyati  va  oilasining  fojeali  taqdiri  Sovet  Ittifoqining  dastlabki yillaridagi ijtimoiy-siyosiy muhit, totalitar tizim va repressiyalar muammolarini ochib beradi.