PARALIPIYA TIZIMIDA PARA DZYUDONING RIVOJLANISH STRATEGIK BOSQICHLARI - Matyoqubova Laylo Boxram qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish.O’zbekiston  Respublikasi  Prezidentinig  20022-yil  14-  fevraldaki ‘O’zbekiston   sportchilarining navbatdagi yozgi va qishki Olinpiya va Paralimpiya o’yinlarida  muvaffaqiyatli  ishtirok  etishi  uchun  tayorgarlik  ishlarini  jadalashtirish to’g’risidagi  PQ-127-son  qarori  ijrosini  ta’minlash,shuningdek,axoli  o'rtasida dzyudoning  olinpiya  sport  turi  sifatida  ommaviyligini  oshirish  yoshlar  orasidan iqtidorli  sportchilarini  saralab  olish  tizimini  takomilashtirish,milliy  terma jamoalarimizning  nufuzli  sport  musobaqalarida  yuqori  natijalarga  erishishini ta’minlash  maqsadida;Quydagilar  dzydo  sport  turini  rivojlantirishning  asosiy yonalishlarini etib belgilansin.