O‘QUVCHILARNI VATANPARVARLIK VA MILLIY QADRIYATLARGA HURMAT RUHIDA TARBIYALASHDA SADRIDDIN AYNIY ASARLARIDAN FOYDALANISH - Abdullayev Abdulaziz Kamoladdinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi  globallashuv  sharoitida  yosh  avlodni  vatanparvarlik  va  milliy qadriyatlarga  hurmat  ruhida  tarbiyalash  ta’lim  tizimi  oldida  turgan  dolzarb vazifalardan biridir. Ayniqsa, o‘quvchilarning milliy o‘zlikni anglash, tarixiy xotira va madaniy merosga nisbatan mas’uliyat hissini shakllantirishda badiiy-adabiy manbalar muhim  tarbiyaviy  vosita  bo‘lib  xizmat  qiladi.  Shu  nuqtayi  nazardan  qaraganda, ma’rifatparvar adib va pedagog Sadriddin Ayniyning boy adabiy va pedagogik merosi yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashda muhim manba hisoblanadi.