TRENINGLARNI REJALASHTIRISH VA TASHKIL ETISH - Akbaraliyeva Asila,; Toʻxtasinova Sevinch, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  treninglarni  rejalashtirish  va  tashkil  etish jarayonining  asosiy  bosqichlari,  metodik  yondashuvlari  hamda  amaliy  ahamiyati yoritiladi. Trening maqsadini aniqlash, ishtirokchilar ehtiyojlarini tahlil qilish, trening mazmunini  ishlab  chiqish,  samarali  metod  va  texnologiyalarni  tanlash,  tashkiliy sharoitlarni yaratish hamda natijalarni baholash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Treninglarni  to‘g‘ri  rejalashtirish  va  puxta  tashkil  etish  ta’lim  jarayoni  sifatini oshirishga xizmat qilishi asoslab beriladi.