TRENING MASHGʻULOTLARINI TASHKIL ETISH BOSQICHLARI - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna,; Allaberganova Sabohat Dilshod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  trening  mashg‘ulotlarini  samarali  tashkil  etishning  asosiy bosqichlari va ularning har birining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Trening jarayoni  tayyorgarlik,  o‘tkazish  va  yakunlash  bosqichlaridan  iborat  bo‘lib,  har  bir bosqichda  trenerning  roli,  guruh  dinamikasi,  xavfsizlik  va  ishtirokchilar  faoliyati muhim  ahamiyatga  ega.  Maqolada trening  jarayonini  boshqarish, ishtirokchilarning faoliyatini rag‘batlantirish va mashg‘ulot natijalarini baholash metodlari batafsil bayon qilinadi.  Shu bilan birga,  maqolada treningni  samarali  rejalashtirish va guruh bilan ishlashning psixologik asoslari ham ko‘rib chiqilgan.