GURUHIY TRENINGLARNING USLUBIY MUAMMOLARI - Akbaraliyeva Asila,; Abdugapparova Sevinch, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ishda  guruhiy  treninglarni  tashkil  etish  va  o‘tkazish  jarayonida uchraydigan  uslubiy  muammolar  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Guruhiy treninglarning  samaradorligiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatuvchi  omillar,  jumladan,  trening maqsadining  aniq  belgilanmasligi,  metod  va  mashqlarning  noto‘g‘ri  tanlanishi, ishtirokchilar faolligining pastligi hamda trenerning kasbiy tayyorgarligi bilan bog‘liq muammolar yoritilgan. Shuningdek, mazkur muammolarni bartaraf etish yo‘llari va trening jarayonini takomillashtirishga oid tavsiyalar berilgan. Ushbu ish pedagoglar, psixologlar  va  treninglar  bilan  shug‘ullanuvchi  mutaxassislar  uchun  amaliy ahamiyatga ega.