GURUH PSIXOLOGIYASI VA TRENINGDAKI GURUH DINAMIKASI - Akbaraliyeva Asila,; Axmadjonova Roziya, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada guruh psixologiyasining mohiyati, uning trening jarayonidagi roli va guruh dinamikasining samarali shakllanishi ta’lim va rivojlanish jarayonlari  nuqtayi  nazaridan  yoritilgan.  Unda  guruh  a’zolari  o‘rtasidagi  muloqot, hamkorlik,  ishtirok  va  psixologik  holatlarni  boshqarish  ko‘nikmalarining  ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, guruh dinamikasini samarali shakllantirish metodlari va ularning trening samaradorligiga ta’siri ko‘rib chiqilgan.